Lihatoidu retseptid

Kartuli-hakkliha vormiroog 

Toidutare, 16. august 2009, 06:05
Kartuli-hakkliha vormiroog Jaan Heinmaa
Britid tunnevad seda Shepherd's Pie nime all ja kasutavad toidu valmistamisel lambaliha. Asendades selle veisehakklihaga ja lisades rohkelt köögivilja, saad maitsva lahja roa, mis vajab lisandiks vaid värsket salatit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
Ettevalmistusteks 35 minutitKüpsemiseks 20-25 minutit

Koostisosad
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
1 sl õli praadimiseks
500 g veisehakkliha
0.25 dl (hakitud) Basiilik (värske)
100 g (rohelised) Aeduba ehk Türgi uba
200 g Tomat
100 g Riivjuust
Sool
Must pipar
0.5 sl või vormi määrimiseks
KARTULIPUDER
5 kuni 6 tk kooritud kartul
1 kuni 1,5 dl Piim
1 tk Muna
1 sl Või
Sool

Valmistamine
Pane kartulid soolaga maitsestatud vette keema. Koori ja tükelda sibul, purusta küüslauk. Kuumuta pannil õli, pruunista selles sibul. Sega hulka hakkliha ja basiilik, prae 5 minutit. Lisa purustatud küüslauk, tükeldatud oad ja tomatid, hauta 5 minutit. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta hakklihasegu võiga määritud vormi. Kartulipudru jaoks tambi kartulid puruks või püreesta. Sega hulka kuum piim, muna ja või, maitsesta soolaga. Tõsta puder hakkliha peale ning raputa üle riivitud juustuga. Küpseta rooga ahjus 190°C juures 20-25 minutit. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee