Kartuli-hakkliha vormiroog
Kogus: neljale
Valmistusaeg:
Ettevalmistusteks 35 minutitKüpsemiseks 20-25 minutit
Koostisosad
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
1 sl õli praadimiseks
500 g veisehakkliha
0.25 dl (hakitud) Basiilik (värske)
100 g (rohelised) Aeduba ehk Türgi uba
200 g Tomat
100 g Riivjuust
Sool
Must pipar
0.5 sl või vormi määrimiseks
KARTULIPUDER
5 kuni 6 tk kooritud kartul
1 kuni 1,5 dl Piim
1 tk Muna
1 sl Või
Sool
Valmistamine
Pane kartulid soolaga maitsestatud vette keema. Koori ja tükelda sibul, purusta küüslauk. Kuumuta pannil õli, pruunista selles sibul. Sega hulka hakkliha ja basiilik, prae 5 minutit. Lisa purustatud küüslauk, tükeldatud oad ja tomatid, hauta 5 minutit. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta hakklihasegu võiga määritud vormi. Kartulipudru jaoks tambi kartulid puruks või püreesta. Sega hulka kuum piim, muna ja või, maitsesta soolaga. Tõsta puder hakkliha peale ning raputa üle riivitud juustuga. Küpseta rooga ahjus 190°C juures 20-25 minutit. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
Kommentaarid (0)