Lihatoidu retseptid

Terav hakklihahautis 

Toidutare, 20. september 2011, 05:55
Terav hakklihahautis Jaan Heinmaa
Aasiapärane teravamaitseline hautis sobib hästi kokku riisiga. Roa teravust võid ise muuta, vähendades või suurendades tšilli kogust.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
750 g veisehakkliha
1 sl õli praadimiseks
1 tk (punane) Paprika
1 tk (roheline) Paprika
1.5 dl (hakitud) Petersellilehed
2 küünt Küüslauk
1 cm juurt Ingver
1 dl vesi
1 sl Sojakaste
0.5 tk punane tšillikaun
Paprika (jahvatatud)
Sool
Must pipar
400 g Jasmiini riis

Valmistamine
Kuumuta pannil õli, lisa hakkliha ja pruunista 3-4 minutit. Poolita paprikad, puhasta seemnetest ja tükelda. Haki petersell, viiluta küüslauguküüned ning riivi ingver. Sega kõik peenestatud ained hakkliha hulka ja prae 5-7 minutit. Seejärel lisa vesi, sojakaste ja tükeldatud tšilli, hauta 10 minutit. Maitsesta soola, pipra ja jahvatatud paprikaga. Serveeri keedetud jasmiiniriisiga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee