Lihatoidu retseptid

Nuudliroog sealiha ja krevettidega 

Angeelika Kang, 15. detsember 2009, 08:07
Nuudliroog sealiha ja krevettidegaFoto: Jaan Heinmaa
Singapuripärane roog valmib imepeenikestest riisinuudlitest. Lisaks on selles kerges toidus ohtralt rohelisi ube ja idusid.

Kogus: neljale

Koostisosad
100 g Riisinuudlid
350 g sea välisfilee
2 sl Õli
2 küünt Küüslauk
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 sl Karri
200 g (rohelised) Aeduba ehk Türgi uba
1 tl suhkur
1 tl Sool
2 sl Sojakaste
200 g mungaoa idud
200 g Kooritud krevett
kaunistamiseks roheline sibul

Valmistamine
Murra riisinuudlid väiksemateks tükkideks ja vala peale soolaga maitsestatud keedetud vesi. Lõika liha ribadeks. Haki küüslauguküüned ja sibul. Lõika porgand imepeenikesteks ribadeks. Kuumuta vokkpannil või paksupõhjalises potis 1 sl õli. Lisa hakitud küüslauguküüned ja liha, kuumuta veidi ja tõsta kõrvale. Kuumuta veel 1 sl õli. Lisa hakitud sibul ja karripulber ning kuumuta paar minutit. Lisa tükeldatud oad, porgand, suhkur, sool ja pisut vett ning kuumuta veidi. Lisa liha, riisinuudlid, sojakaste, idud ja krevetid ning sega läbi. Puista üle rohelise sibulaga ja serveeri kohe. Retsept on mõeldud neljale inimesele.