Linnuliha retseptid

Kana-satee maapähklikastmega 

Angeelika Kang, 9. veebruar 2011, 06:44
Kana-satee maapähklikastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Satee ehk lihavardad on eriti populaarsed Indoneesias, kus neid pakutakse koos sametise maapähkli- ja kookospiimamaitselise dipikastmega.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g (fileed) Broiler
MARINAAD
1 dl Kookospiim
1 sl kalakaste
2 tl Punane karripasta
1 tl Fariinsuhkur
0.5 tl jahvatatud kurkum
0.5 tl Sool
0.25 tl Must pipar
MAAPÄHKLIKASTE
2.5 dl Kookospiim
3 sl Punane karripasta
1 dl maapähklivõi
1 dl kanapuljong
0.5 dl Fariinsuhkur
2 sl värskelt pressitud laimimahl
1 tl Sool
serveerimiseks keedetud riis

Valmistamine
1. Sega omavahel kõik marinaadiained. Lõika kanafilee pikkadeks 3 cm läbimõõduga ribadeks. Sega kanafilee ja marinaad ning lase kilekotis või suletavas kausis 4 tundi kuni üleöö külmkapis maitsestuda. Leota puidust grillvardaid 30 minutit külmas vees. 2. Kastme valmistamiseks kuumuta kookospiim kastrulis keemiseni. Lisa karripasta, maapähklivõi, puljong ja fariinsuhkur. Sega ühtlasks ning kuumuta veel 5 minutit. Tõsta tulelt, sega juurde laimimahl ja sool ning jahuta. 3. Lüki broilerifileed vardasse ja grilli, küpseta pannil või ahjus 200°C juures 10 minutit. Serveeri maapähklikastme ja keedetud riisiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee