Kartuli-hernepüree küüslaugugaFoto: Angeelika Kang
Kiudainerikkad toidud
5. juuni 2009, 10:07

Kartuli-hernepüree küüslauguga

Võrratu röstitud küüslaugu ja kergelt magusa maitsega herne-kartulipüree sobib hästi erinevate liha- ja kalatoitude kõrvale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
50 g Või
8 küünt Küüslauk
1 dl Piim
Sool
Must pipar
4 tk Kartul
100 g külmutatud herned

Valmistamine
Koori kartulid, tükelda ja keeda või auruta pehmeks. Koori küüslauguküüned ja haki. Sulata kastrulis või ja prae küüslauku, kuni see muutub kuldseks. Lisa piim, sool ja pipar ning tõsta tulelt. Kui kartulid on pehmed, lisa herned ja kuumuta veel hetk. Kurna ja tambi kartulid ning herned katki. Lisa piima-võisegu ja sega ühtlaseks. Serveeri kohe.