Herne ja kartuli püreesuppFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
8. märts 2011, 06:41

Herne ja kartuli püreesupp

Mahedamaitseline tüümiani ja küüslauguga püreesupp on igati tervislik valik ka neile, kes küüslaugust väga lugu ei pea.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 sl Õli
2 küünt Küüslauk
1 tk Väikem sibul
4 tk Kartul
4 dl kanapuljong
200 g külmutatud herned
1 peotäit Värske tüümian
1 dl vahukoor
Must pipar

Valmistamine
Kuumuta potis õli. Lisa hakitud küüslauguküüned ja sibul ning kuumuta paar minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid ning kuumuta veel mõni minut. Vala juurde kuum puljong, kata pott kaanega ja keeda keksmisel tulel, kuni kartulid pehmenevad. Lisa herned, tüümian ja vahustamata koor ning kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt ja püreeri sauseguriga või blendris ühtlaseks. Maitsesta musta pipraga ja serveeri kohe.