Lõunasöögi retseptid

Herne ja kartuli püreesupp 

Angeelika Kang, 8. märts 2011, 06:41
Herne ja kartuli püreesuppFoto: Jaan Heinmaa
Mahedamaitseline tüümiani ja küüslauguga püreesupp on igati tervislik valik ka neile, kes küüslaugust väga lugu ei pea.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 sl Õli
2 küünt Küüslauk
1 tk Väikem sibul
4 tk Kartul
4 dl kanapuljong
200 g külmutatud herned
1 peotäit Värske tüümian
1 dl vahukoor
Must pipar

Valmistamine
Kuumuta potis õli. Lisa hakitud küüslauguküüned ja sibul ning kuumuta paar minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid ning kuumuta veel mõni minut. Vala juurde kuum puljong, kata pott kaanega ja keeda keksmisel tulel, kuni kartulid pehmenevad. Lisa herned, tüümian ja vahustamata koor ning kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt ja püreeri sauseguriga või blendris ühtlaseks. Maitsesta musta pipraga ja serveeri kohe.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee