Kalatoitude retseptid

Küpsetatud latikas küüslaugu, tšilli ja ingverivõiga 

Angeelika Kang, 16. oktoober 2009, 09:40
Küpsetatud latikas küüslaugu, tšilli ja ingverivõiga Jaan Heinmaa
Kasuta selles suurepärases, lihtsalt valmistatavas kalaroas endale meelepärast (soovitatavalt valget) kala.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g terve latikas
Sool
Must pipar
2 sl Või
2 sl Oliiviõli
4 küünt Küüslauk
1 punane kaun Tšilli
2 cm tükk Ingver
1 peotäis Basiilik (värske)

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Puhasta kala ja lõika noaga külgedele sälgud. Maitsesta seest ja väljast soola-pipraga. Puista vahele pool hakitud basiilikust. Haki küüslauk, tšilli ja ingver. Sulata kastrulis või ja lisa oliivõli. Lisa ka hakitud küüslauk, tšilli ning ingver. Kuumuta mõni minut. Vala pool segust kala vahele ja teine pool kala peale. Küpseta rooga ahjus 20 minutit, sõltuvalt kala suurusest. Serveeri värske salatiga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee