Küüslaugumaitseline borš lehttainast kaane allFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
5. juuni 2009, 10:05

Küüslaugumaitseline borš lehttainast kaane all

Paks ja tummine küüslaugumaitseline hapukapsaborš, mis on peidus lehttainast kaane all, annab külmal talvepäeval korralikult sooja. Muidugi võid supi valmistada ka ilma lehttainakaaneta.

Kogus: kuuele

Koostisosad
2 sl Või
2 sl Õli
1 tk Sibul
2 tk Peet
2 tk Porgand
4 tk Kartul
200 g hapukapsas
1 l puljong
2 lehte Loorber
10 tera Must pipar
2 tl suhkur
2 sl pressitud sidrunimahl
8 küünt Küüslauk
1 peotäis Petersellilehed
300 g lehttainas

Valmistamine
Sulata potis või. Lisa õli, viilutatud sibul, riivitud peet ja porgand ning kuumuta 5 minutit. Lisa riivitud kartul ja kuumuta veel veidi. Lisa hapukapsas, puljong, loorber, terapipar ja suhkur ning keeda, kuni kartul ja peet on pehmed. Maitsesta sidrunimahla ning hakitud küüslaugu ja peterselliga. Kuumuta ahi 225°C-ni. Tõsta supp kuumakindlatesse ahjuvormidesse. Rulli tainas laiali. Kata vormid lehttainast kaanega, pintselda pealt veega ja küpseta ahjus 10 minutit. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.