Kiudainerikkad toidud

Tai köögivilja-kevadrullid 

Angeelika Kang, 6. jaanuar 2012, 06:17
Tai köögivilja-kevadrullidFoto: Jaan Heinmaa
Kevadrullid on mõnusad suupisted igal ajal, parimad aga muidugi soojalt.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
6 lehte pool pakki filotainast
pintseldamiseks õli
1 tk munavalge
TÄIDIS
1 sl Õli
2 küünt Küüslauk
1 cm tükk Ingver
1 tk Porgand
1 tk Porrulauk
1 tk Paprika
50 g Riisinuudlid
1 sl Sojakaste
1 sl (magus) Tšillikaste
friteerimiseks õli
serveerimiseks magus tšillikaste

Valmistamine
Sulata filotainas pakis. Haki küüslauguküüned ja ingver. Riivi porgand. Lõika porru ribadeks ja haki paprika. Vala riisinuudlitele peale keev vesi, lase 5 minutit pehmeneda ja kurna. Kuumuta wok-pannil õli ning prae küüslauk ja ingver kiirelt läbi. Lisa köögiviljad ja prae veel mõni minut. Siis lisa peeneks hakitud riisinuudlid. Vala peale soja- ja tšillikaste ning sega ühtlaseks. Tõsta tulelt ja jahuta. Pintselda iga tainalehte kergelt õliga ja lao tainalehed kihiti üksteise peale. Lõika kuueks umbes 15 x 15 cm suuruseks ruuduks. Aseta igale ruudule 2 sl täidist. Pintselda servad lahtiklopitud munavalgega. Keera kõigepealt mõlema poole ääred sisse ja siis ruudud rulli. Pintselda pealt munavalgega ja küpseta vokkimispannil rohkes õlis kuldpruuniks ( umbes 2-3 minutit ). Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveeri magusa tšillikastmega.
Antud kogustest saab 6 rulli.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee