Itaalia köök

Valged aedoad tomatikastmes 

Angeelika Kang, 5. juuni 2009, 10:00
Valged aedoad tomatikastmesFoto: Jaan Heinmaa
Traditsiooniline Toscana oatoit sisaldab selle piirkonna kaht kõige tähtsamat toiduainet - uba ja tomatit. Lihtne, kuid samas väga toitev roog. Serveeri itaalia leivaga või liharoogade kõrvale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g kuivatatud valged aedoad
4 sl Oliiviõli
2 küünt Küüslauk
5 tk (küpset) Tomat
1 sl (hakitud,värske) Pune
1 sl (hakitud,värske) Salvei

Valmistamine
Pane oad ööseks suuremasse potti külma vette likku. Kurna ja vala tagasi potti. Kalla peale külm vesi ning keeda vaiksel tulel 1 tund. Kurna oad. Kuumuta kastrulis õli ja lisa hakitud küüslauk ning tomatid. Hauta tasasel tulel kaane all 15 minutit. Lisa hakitud ürdid ja oad. Serveeri kohe. Retsept on mõeldud neljale inimesele.