Küpsetised

Sibula-anšoovisepirukas 

Toidutare, 4. detsember 2009, 09:05
Sibula-anšoovisepirukasFoto: Jaan Heinmaa
Krõbeda lehttainapõhja ja magusaks hautatud sibulakattega pirukale lisab pikantsust anšoovis. Soovi korral võid piruka loomulikult valmistada ka ilma anšooviseta. Valmista 1 suur või 6 väiksemat pirukat.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g lehttainas
TÄIDIS
40 g Või
1 sl õli
400 g Sibul
2 tl Tüümian (kuivatatud)
Sool
Must pipar
100 g Anšoovisefileed
2 dl Oliivid (mustad)
4 küünt Küüslauk
1 tl Fariinsuhkur

Valmistamine
Sulata potis või. Lisa viilutatud sibulad, hakitud küüslauk, fariinsuhkur ja tüümian. Hauta tasasel tulel kaane all, aegajalt segades, 30 minutit, kuni sibulad on kuldsed, kuid mitte pruunistunud. Maitsesta soola ja musta pipraga. Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali ja vooderda sellega6 väiksema või ühe 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja servad. Kata sibulaseguga, lao peale anšoovised ja oliivid. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee