Salati retseptid

Salat speltatangu ja kõrvitsaseemnetega 

Angeelika Kang, 5. juuni 2009, 09:57
Salat speltatangu ja kõrvitsaseemnetegaFoto: Jaan Heinmaa
Hõrgu ja krõmpsuva salati muudab toitvamaks speltatang, röstitud kõrvitsaseemned aga lisavad meeldivat pähklimaitset.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
erinevad salatilehed (leht-,jää-,frisee- või lambasalat, lollo rosso)
200 g kirss- või tavalised tomatid
1 tk Punane sibul
100 g kõrvitsaseemned
2 dl speltanisukruubid
KASTE
0.5 dl oliivõli
2 tl Balsami veiniäädikas
1 sl pressitud laimimahl
1 tl mesi
2 küünt Küüslauk
Sool
Must pipar
1 sl (hakitud) Tüümian

Valmistamine
Valmista kõigepealt kaste. Selleks sega omavahel oliivõli, palsamveiniäädikas, laimimahl, mesi, hakitud küüslauguküüned, sool, pipar ja tüümian. Keeda speltatanisukruupe 15 minutit soolaga maitsestatud vees. Rösti kõrvitsaseemneid mõni minut kuival pannil. Rebi salatilehed kaussi. Lisa poolitatud kirsstomatid, viilutatud sibul, kruubid ja kõrvitsaseemned. Vala kaste peale ja sega õrnalt läbi. Serveeri kohe. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee