Tortide retseptid
23. veebruar 2007, 18:47

Puuvilja-kohupiimatort

Mahlakas puuviljatort kohupiimaga

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
3 tk kakaoga biskviidipõhja
TÄIDIS
250 g kohupiimapasta
2 tk Munakollane
2 sl Kristallsuhkur
2 tk väikest purki aprikoosikompotti
7 tl Želatiin
1 dl kompotivedelikku
2 dl vahustavkoor
KAUNISTUS
0.5 dl apelsinimarmelaad
1 purk virsikukompott (väike)
1 purk mandariinikompott
1 purk pirnikompott
250 g Viinamarjad
SERVA KATMISEKS
4 dl vahustav koor
1.5 sl Kristallsuhkur
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
riivitud shokolaadi

Valmistamine
Pane üks biskviitketas serveerimisvaagnale ja immuta aprikoosikompoti vedelikuga. Mikserda kohupiim, suhkur ja munarebud kohevaks. Pane zhelatiin kompotivedelikuga paisuma ja sulata seejärel kuumas veevannis. Töötle aprikoosid koos vähese kompotivedelikuga püreeks, hoia ülejäänud vedelik alles. Mikserda aprikoosipüree kohupiimaseguga kokku ja lisa leige zhelatiinilahus. Vahusta koor tugevaks vahuks, kalla see püree peale ja tõsta nobedasti alt ülespoole ühtlaseks. Tõsta otsekohe pool täidisest tordipõhjale ja määri laia noga laiali; jäta servad paari sentimeetri võrra katmata. Aseta peale teine biskviitketas ja vajuta seda kergelt käega keskelt servade suunas, nii et täidis liigub servadeni; immuta biskviitketas pealt kompotivedelikuga. Korda kogu eelnevat tegevust veelkord. Tegutse nobedasti, sest zhelatiini mõjul hakkab täidis peagi tarduma.Mähi tort koos alusega üleni toidukilesse nii, et kile surub ka tordikihid kergelt üksteise külge; pane mõneks tunniks või üleöö külma. Enne serveerimist eemalda kile ja määri tordi pinnale veidi tihket marmelaadi, mis puuviljakaunistuse enda külge seob. Pese ja kuivata viinamarjad, kompotipuuvili nõruta, vajadusel tükelda ning patsuta köögipaberiga kuivaks. Kasuta koogi kaunistamisel oma fantaasiat ja maitse-eelistusi. Koogi külgedele määri palettnoaga vahukoort, mille hulka võid segada shokolaadi- või pähklipuru.