Kalatoitude retseptid

Forellisatee 

Toidutare, 2. aprill 2008, 14:00
Satee on Tai roog, mis on toidukultuuride vahetuse käigus tekkinud araabiapärasest kebabist.

Kogus: ühele

Koostisosad
600 g (filee) Forell
MARINAAD
3 sl sojakaste
0.5 kuni 1 tl (jahvatatu Ingver (kuivatud)
1 sl õli
PINNALE
Seesamiseemned
KASTE
2 dl Jogurt
0.5 dl (hakitud) Aedtill
0.5 dl (peenestatud) Murulauk
2 sl maguspõletav tšillikaste
Sool
Must pipar

Valmistamine
Pane kaheksa lühemat bambusvarrast külma vette likku. Eemalda kalalt nahk ja lõika fileed pikuti ribadeks. Sega kokku marinaad, kalla kalale ning lase paar tundi maitsestuda. Seejärel lüki forelliribad S-kujuliselt varrastele. Küpseta ahjus 200°C juures 8-10 minutit või sama kaua grillrestil, paar korda kala keerates ja marinaadiga pintseldades. Küpsemise lõpu poole puista peale seesamiseemneid. Kastmeks sega kõik ained kokku ja lase maitsestuda. Paku sateevarraste juurde ka kuumi värskeid kartuleid või meelepärast salatit. Retsept on mõeldud neljale inimesele.