Kalatoitude retseptid

Forelli-kartulivorm II 

Toidutare, 24. september 2009, 09:13
Forelli-kartulivorm IIFoto: Jaan Heinmaa
Forelli-kartulivormile annavad eriliselt hõrgu maitse apelsinimarmelaad ja -mahl, mis lisatakse juustukastmesse.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
10 tk Kartul
1 tk Sibul
500 g (filee) Forell
poole sidruni mahl
Sool
Must pipar
JUUSTUKASTE
3 sl Või
0.5 dl Jahu
4 dl Piim
1 dl apelsinimahl
2 sl apelsinimarmelaad
Sool
Valge pipar
150 g Riivjuust
1 dl mandlilaastud

Valmistamine
Koori kartulid ja lõika pulkadeks, pane võitatud ahjuvormi ning maitsesta soola-pipraga. Lõika kalafilee kuubikuteks ja laota kartulitele, pigista peale sidrunimahl. Haki sibul ja pane samuti vormi. Kastme valmistamiseks sulata kastrulis või, lisa jahu ning lase veidi pruunistuda. Nirista vähehaval hulka piim ja apelsinimahl, kuumuta pidevalt segades kuni paksenemiseni. Maitsesta apelsinimarmelaadi, soola ja valge pipraga, sega kastmesse ka pool riivitud juustust. Kalla vormi, puista peale ülejäänud juust ja mandlilaastud. Küpseta ahjus 200°C juures 1 tund. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee