Küpsetised

Naabrinaise kohupiimakook 

Lia Virkus, 28. detsember 2007, 13:18
Selles koogis võid kasutada nii kohupiimapastat kui ka pakikohupiima, vastavalt oma maitsele ja soovile. Kui oled rosinasõber, lisa kohupiimakatte hulka ka neid.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
100 g või või margariin
3 sl suhkur
0.25 tl Sool
1 tk munakollane
2 dl nisujahu
TÄIDIS
500 g kohupiim
2 dl suhkur
3 sl nisujahu
3 tk munakollane
200 g Hapukoor
4 tk munavalge
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Haki või jahuga segamini. Lisa munakollane, sool ja suhkur ning sega tainaks. Vajuta tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Täidise tegemiseks vahusta munakollased suhkru ja vanillsuhkruga. Sega hulka kohupiim, hapukoor ja nisujahu. Kõige lõpuks sega ettevaatlikult hulka kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Kalla täidis tainale ja küpseta 30-40 minutit, kuni kook muutub kaunilt kuldkollaseks. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee