Kiudainerikkad toidud

Kohupiima-vaarikarull 

Toidutare, 5. august 2008, 08:56
Kohupiima-vaarikarull Jaan Heinmaa
Suvisel ajal kasuta suuremat kogust vaarikaid, talvel külmutatutena aga vähem, kuna marjad on hapumad.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
RULL
4 tk Muna
1 dl nisujahu
1 dl kartulijahu
2 dl suhkur
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
400 g kohupiimapasta
2 dl ( 1 pakk) vahukoor
0.5 dl suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 kuni 5 dl Vaarikas

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Vahusta munad suhkruga. Sõelu hulka eelnevalt segatud kuivained. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 10 minutit. Kummuta biskviit teisele, suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Koori ahjus olnud paber ettevaatlikult maha. Keera tainas koos uue paberiga rulli ja jäta jahtuma. Täidise tegemiseks vahusta vahukoor suhkruga ning sega kohupiima ja vaarikatega. Määri täidis jahtunud põhjale ning keera paberi abil rulli. Keera rull paberisse ja lase 15-30 minutit maitsestuda. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.
Kui soovid tervislikumat maiust, saad seda maitsvat kohupiimarulli valmistada ka ainult kohupiimapastaga. Soovitatav on aga lisada kohupiimatäidisesse ka vahukoort, saad õhulisema rulli.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee