Küpsetised

Plaadikook kohupiima ja õuntega 

Toidutare, 15. jaanuar 2009, 13:56
 
Lahja keefiripõhjaline kohupiima-õunakook maitseb parim kodumaiste hapukate õuntega ja ahjusoojalt. Katte hulka võib lisada ka väheke hapukoort, mis teeb koogi veelgi hõrgumaks. Kes loeb kaloreid, saab teha koogi ka koort lisamata.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
2.5 dl Keefir
1 dl suhkur
1 tk Muna
1.5 tl sooda
4 dl nisujahu
KATE
7 kuni 8 tk hapukas õun
suhkur
Kaneel (jahvatatud)
500 g kohupiim
1 kuni 2 dl(soovi korr Hapukoor
1 dl suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
4 tk Muna

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Sega tainaained omavahel, kalla väiksemale ahjuplaadile ja määri noaga laiali. Puhasta õunad, lõika õhukesteks viiludeks, laota tainale ning puista peale suhkrut ja kaneeli. Vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga. Sega hulka kohupiim ning soovi korral ka hapukoor. Vala õuntele ja küpseta 40-50 minutit, kuni kohupiim on pealt kaunilt kuldkollane. Retsept on mõeldud kümnele inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee