Küpsetised

Kohupiima-rosinakook 

Toidutare, 5. august 2008, 09:28
Kohupiima-rosinakook Jaan Heinmaa
Leota rosinaid õunamahlas või tilgas rummis vastavalt sellele, millises vanuses seltskonnale kooki küpsetad ja millist maitset eelistad.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
1 tk Muna
1 dl suhkur
100 g (sulatatud) Või
3 dl nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 dl peened kaerahelbed
KATE
400 g kohupiimapasta
2 dl Hapukoor
1 dl suhkur
2 tk Muna
1.5 dl rosinad
2 dl õunamahl
2 sl või rumm

Valmistamine
Leota rosinaid enne koogi tegemist vähemalt pool tundi õunamahlas või rummis. Kuumuta ahi 175°C-ni. Põhja tegemiseks vahusta muna suhkruga. Lisa sulatatud või. Sega omavahel nisujahu, küpsetuspulber ja kaerahelbed. Sega munavahu hulka. Suru tainas 24-26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Sega katteained omavahel ja vala vormi. Küpseta 45 minutit või kaunilt kuldpruuni vävuseni. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee