Kohupiima-rosinakorbidFoto: Jaan Heinmaa
Retseptid
11. detsember 2008, 07:27

Kohupiima-rosinakorbid

Kasutades rohkelt rosinaid sisaldavas tainas õli, säilivad korbid kauem värskena.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
2.5 dl Piim
25 g pärm
1 tl Sool
1 dl suhkur
1 tl Kardemon
0.5 dl rosinad
8 dl Jahu
0.75 dl õli
100 g või või
TÄIDIS
250 g kohupiim
0.5 dl suhkur
1 tk Muna
1 dl rosinad
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 sl Sidrunimahl
määrimiseks muna

Valmistamine
Sega käesoe piim, pärm, sool, suhkur, kardemon ja 1 dl jahu. Klopi tugevalt 1 minut. Lisa rosinad ja ülejäänud jahu. Sõtku juurde pehme või. Jätka sõtkumist seni, kuni tainas lööb kausi ja käte küljest lahti. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida. Kalla tainas jahuga ülepuistatud lauale, sõtku veidi ja vormi kuklid. Pane kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega täidiseained omavahel. Vajuta jahuse teeklaasi põhjaga kukli keskele süvend. Täida süvend kohupiimaga ja määri taina servad munaga.Küpseta 15 minutit.