Taimetoidu retseptid

Kohupiima-pidusai 

Toidutare, 25. jaanuar 2008, 14:16
Pärmitainas, kus ei ole kasutatud grammigi võid - see-eest on seda aga rikkalikult täidises. Lõpptulemusena valmib ülimaitsev kohupiimatäidisega pidusai. Võid valmistada kaks väiksemat või hoopis suure koguse pisikesi kohupiimatäidisega saiakesi.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
5 dl Piim
50 g pärm
2 dl Lauasuhkur
2 tl Sool
1 kg Jahu
TÄIDIS
200 g Või
1 dl Lauasuhkur
2 tk Muna
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
200 g Kohupiim
1 dl Rosinad
0.5 dl Brändi
määrimiseks muna

Valmistamine
Sega rosinad ja brändi ning lase maitsestuda. Sega käesoe piim ja pärm. Lisa suhkur ja sool. Lase tainal pool tundi soojas kohas kerkida. Rulli tainas jahusel laual laiali. Kuumuta ahi 200°C-ni. Täidise tegemiseks vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa munad, vanillsuhkur, kohupiim ja leotatud ( ilma brändita ) rosinad. Sega ühtlaseks ja määri segu tainale. Keera tainas pikemast otsast rulli, lõika umbes 7 cm pikkusteks tükkideks ja aseta võitatud lahtikäivasse tordivormi. Kui teed ühe suure saia, aseta see ahjupannile. Lase 15 minutit kerkida. Määri pealt munaga. Küpseta 30 minutit. Retseptis antud kogustest saab ühe suure või kaks väiksemat pidusaia.