Kohupiima-pidusai
Kogus: ühele
Koostisosad
TAINAS
5 dl Piim
50 g pärm
2 dl Lauasuhkur
2 tl Sool
1 kg Jahu
TÄIDIS
200 g Või
1 dl Lauasuhkur
2 tk Muna
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
200 g Kohupiim
1 dl Rosinad
0.5 dl Brändi
määrimiseks muna
Valmistamine
Sega rosinad ja brändi ning lase maitsestuda. Sega käesoe piim ja pärm. Lisa suhkur ja sool. Lase tainal pool tundi soojas kohas kerkida. Rulli tainas jahusel laual laiali. Kuumuta ahi 200°C-ni. Täidise tegemiseks vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa munad, vanillsuhkur, kohupiim ja leotatud ( ilma brändita ) rosinad. Sega ühtlaseks ja määri segu tainale. Keera tainas pikemast otsast rulli, lõika umbes 7 cm pikkusteks tükkideks ja aseta võitatud lahtikäivasse tordivormi. Kui teed ühe suure saia, aseta see ahjupannile. Lase 15 minutit kerkida. Määri pealt munaga. Küpseta 30 minutit. Retseptis antud kogustest saab ühe suure või kaks väiksemat pidusaia.
Kommentaarid (0)