Kirsi-kohupiimastruudel
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
1 pakk filotainas
75 g Või
250 g kohupiim
1 dl Hapukoor
2 tk munakollane
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 dl suhkur
300 g värsked või külmutatud kirsid
peale tuhksuhkur
Valmistamine
Lase filotainal toatemperatuuril sulada. Eemalda kirssidelt kivid, külmutatud kirsid sulata. Sulata või ja pintselda tainalehed ükshaaval võiga üle. Lao võitatud lehed üksteise peale küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuumuta ahi 200°C-ni. Sega kohupiim, hapukoor, munakollased, vanillsuhkur ja suhkur ühtlaseks massiks. Määri kohupiimamass tainale. Lao peale kirsid. Tõsta servad taina pikematest otstest 3 cm võrra täidise peale. Keera struudel taina lühemast otsast rulli ja pintselda üle sulavõiga. Küpseta 30 minutit ning jahuta veidi. Puista peale tuhksuhkrut ja serveeri soojalt. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.
Kommentaarid (0)