Kiudainerikkad toidud

Kirsi-kohupiimastruudel 

Toidutare, 5. august 2008, 08:59
Kirsi-kohupiimastruudel Jaan Heinmaa
Sügavkülmutatud filotainast valmib struudel tunduvalt lihtsama vaevaga. Pealt krõbeda küpsetise sees on mahlane kohupiima-kirsitäidis.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 pakk filotainas
75 g Või
250 g kohupiim
1 dl Hapukoor
2 tk munakollane
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 dl suhkur
300 g värsked või külmutatud kirsid
peale tuhksuhkur

Valmistamine
Lase filotainal toatemperatuuril sulada. Eemalda kirssidelt kivid, külmutatud kirsid sulata. Sulata või ja pintselda tainalehed ükshaaval võiga üle. Lao võitatud lehed üksteise peale küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuumuta ahi 200°C-ni. Sega kohupiim, hapukoor, munakollased, vanillsuhkur ja suhkur ühtlaseks massiks. Määri kohupiimamass tainale. Lao peale kirsid. Tõsta servad taina pikematest otstest 3 cm võrra täidise peale. Keera struudel taina lühemast otsast rulli ja pintselda üle sulavõiga. Küpseta 30 minutit ning jahuta veidi. Puista peale tuhksuhkrut ja serveeri soojalt. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee