Kalatoitude retseptid

Forell lehttainas 

Toidutare, 23. jaanuar 2009, 07:36
Forell lehttainasFoto: Jaan Heinmaa
Serveeri lehttainas forelli kuumalt lõunaroana, jahtunult aga suupistena kohvilaual.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Lehttainas
2 tk väiksem forellifilee
2 sl Sidrunimahl
1 tl Sidrunipipar
0.5 tl Sool
TÄIDIS
200 g (külmutatud) Spinat
1 tk (väiksem) Porrulauk
1 sl Või
200 g Hapukoor
0.25 tl Sool
Purustatud pipar
KAUNISTUSEKS
Sidrun
Aedtill

Valmistamine
Pane spinat sõelale sulama ja nõrguma. Eemalda fileedelt nahk ning näpi pintsettidega välja luud, hõõru kala maitseainetega üle. Peenesta sibul ja hauta mõned minutid võis. Lisa kuivaks pigistatud spinat, hapukoor ja maitseained, lase madalal kuumusel peaaegu kuivaks haududa. Rulli tainas kalast veidi suuremaks ristkülikuks. Pane üks filee poolele tainale, kata täidise ja teise fileega. Tõsta vaba tainapool kala peale, näpi servad tihedalt kinni ning pintselda üle munaga. Tee pealmisele küljele köögikääridega ristisuunalisi sisselõikeid, kust aur välja pääseks. Küpseta pirukat ahju allosas 200°C juures 40 minutit või kuni ümbris on küps ja pruun. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee