Heeringajäätise võib varem valmis teha, et siis külaliste tulekul sügavkülmast võtta.
Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
4 tk marineeritud või vähesoolane heeringafilee
1 tk Sibul
1 dl Hapukoor
3 dl 35% rõõsk koor
Valge pipar
Sool
Murulauk
Valmistamine
Lõika sibul ja heeringas tillukesteks tükkideks või aja läbi masina, sega hapukoorega. Mikserda rõõsk koor kõvaks vahuks, tõsta lusikaga õrnalt juurde muud ained. Pane segu kaanega plastkarpi ning hoia järgmise päevani sügavkülmas. 45 minutit enne serveerimist võta karp toatemperatuurile. Tõmba segust jäätisekulbiga pallikesi ja raputa üle murulauguga. Paku juurde kuumi keedetud kartuleid. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.
Kommentaarid (0)