Heeringas punase veini kastmesFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
22. august 2008, 09:03

Heeringas punase veini kastmes

Vahelduseks tavapärasele hapukoorekastmele proovi valmistada heeringat veinikastmes. Rooga võid serveerida nii kuumade keedetud kartulitega kui ka külmlaual eraldi kausikeses.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g heeringafilee
2 tk Sibul
2 dl punane vein
1 dl suhkur
2 tera Vürts
2 lehte Loorber
1 dl (punase veini) Veiniäädikas

Valmistamine
Sega vein suhkruga ning lase keema tõusta. Lisa maitseained ja rõngasteks lõigatud sibulad ning kuumuta hetke. Seejärel kalla juurde veiniäädikas ja lase jahtuda. Pane tükeldatud heeringafileed kastmesse ning lase üleöö maitsestuda. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.