Kalatoitude retseptid

Parmesaniga gratineeritud sinikarbid 

Toidutare, 24. august 2012, 05:27
Parmesaniga gratineeritud sinikarbidFoto: Jaan Heinmaa
Itaaliapäraselt valmistatud sinikarbid pakuvad maitseelamuse igale toidunautlejale.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
1 kg külmutatud sinikarbid
2.5 dl kuiv valge vein
TÄIDIS
2 tk Muna
Petersell
Basiilik (värske)
2 küünt Küüslauk
2 tk (suurt) Tomat
5 sl Riivsai
Cayenne'i pipar
2 tl laimimahl
3 sl (riivitud) Parmesan v. muu kõva juust
PEALE
2 sl (riivitud) Parmesan v. muu kõva juust
2 sl Või

Valmistamine
Kuumuta sinikarpe veinis 2-3 minutit. Kui mõni neist on avanemata, viska see minema. Eemalda karpide kaaned ning jäta sisuga pooled alles. Täidise jaoks vahusta munad kahvliga. Tükelda petersell, basiilik ja küüslauguküüned ning sega munavahusse. Lõika tomat väikesteks tükkideks, lisa koos riivsaia ja 3 sl juustuga samuti muna hulka ning maitsesta soola ja Cayenne´i pipraga. Pane iga sinikarbipooliku sisse 1 tl täidist. Lao kõik karbid vormi ja raputa üle 2 sl riivitud parmesaniga, jaota peale väikseid võitükikesi. Gratineeri ahjus 250°C juures 10 minutit. Serveeri pika saia ja klaasi valge veiniga. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee