Kalatoitude retseptid

Minikaheksajalad punaveinihautises 

Toidutare, 15. juuli 2008, 07:50
Minikaheksajalad punaveinihautises Jaan Heinmaa
Ainulaadne ning maitsev roog

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g minikaheksajalad
2 kuni 3 tk (viilutatu Sibul
1 leht Loorber
2 kuni 3 tk Tomat
2 sl oliivõli
2 kuni 3 küünt (purust Küüslauk
1 tl suhkur
2 tl (hakitud,värske) Pune
1 dl punane lauavein
1 sl (punase veini) Veiniäädikas
kaunistuseks hakitud ürdid
serveerimiseks soe lauasai

Valmistamine
Pane tomatid sõelaga 30 sekundiks keeva, seejärel otsekohe jääkülma vette. Tõmba tomatitelt nahk maha ja lõika viljaliha suuremateks tükkideks. Lase keedunõus õli tuliseks, kuumuta selles aeg-ajalt segades sibulat, küüslauku ja kaheksajalgu 3 minutit. Lisa tomat, suhkur, pune, vein ja veiniäädikas. Hauta segades 5 minutit, kuni tomat kuumuses laguneb ning segu muutub puderjaks. Kata anum kaanega ja hauta vaevalt keevana 15-20 minutit ( või kauem ), kuni kaste on paks ja minikaheksajalad küpsed. Tõsta roog serveerimiskaussi ning kaunista ürtidega. Serveeri sooja lauasaiaga. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee