Kalatoitude retseptid

Mereannisalat 

Toidutare, 7. august 2008, 13:22
MereannisalatFoto: Jaan Heinmaa
Lihtsalt ja kergelt valmiv salat pakub küllaga maitseelamusi.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg külmutatud mereannikokteil (kalmaare, minikaheksajalgu, rannakarpe, krevette)
8 kuni 9 tk (minikaheksajalad)
KASTE
ühe sidruni mahl
3 kuni 4 küünt Küüslauk
5 sl oliivõli
5 sl Balsami veiniäädikas
1 tl suhkur
0.5 tl Sool
1 tl Must pipar
1 tl Pune
1 dl marineeritud paprikaribad

Valmistamine
Pane mereannikokteil sõelale sulama. Kastme jaoks peenesta küüslauk ja sega ülejäänud ainetega. Vala kaste sulanud ja nõrutatud mereandidele ning lase vähemalt tund aega külmas maitsestuda. Serveeri pika saiaga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.