Kohupiimatort valge šokolaadigaFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
5. august 2008, 09:30

Kohupiimatort valge šokolaadiga

Pärast jõule saad selles suursuguses tordis ära kasutada järelejäänud piparkoogid. Parim šokolaad selles tordis oleks tervete sarapuupähklitega valge šokolaad.

Kogus: kaheteistkümnele

Koostisosad
PÕHI
250 g piparkoogid
75 g Või
TÄIDIS
800 g kohupiimapasta
600 g valge šokolaad
4 dl vahukoor
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Täidise valmistamiseks tükelda šokolaad ja sulata paksupõhjalises potis nõrgal kuumusel. Vahusta vahukoor, sega kohupiima, vanillsuhkru ja sulatatud šokolaadiga. Vala segu vormi ning hoia külmkapis vähemalt 5 tundi kuni üleöö. Retsept on mõeldud 12 inimesele.