Kiudainerikkad toidud

Šokolaadi-kohvikeeks 

Toidutare, 21. november 2008, 14:11
Šokolaadi-kohvikeeks Jaan Heinmaa
Kohvimaitselisele keeksile lisab pidulikkust ja glamuuri pähklitega šokolaadiglasuur.

Kogus: kuuele

Koostisosad
150 g Või
2 dl suhkur
2 tk Muna
3 dl Jahu
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tl (jahvatatud) Kardemon
0.5 dl kakaopulber
1 dl külm kange kohv
KATTEGLASUUR
100 g tume šokolaad
0.5 dl vahukoor
KAUNISTAMISEKS
10 kuni 12 tk metsapähklid

Valmistamine
Vahusta või suhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur, kardemon ja kakaopulber ning lisa tainale vaheldumisi külma kohviga. Vala tainas rasvainega määritud keeksivormi. Küpseta ahjus 175°C juures 40 minutit. Lase jahtuda ning kummuta serveerimisalusele. Glasuuri jaoks sulata šokolaad veevannil, lisa koor ja sega hästi läbi. Kalla šokolaad jahtunud keeksile ning kaunista pähklitega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee