Kiudainerikkad toidud

Zucotto ehk külm küpsisekook 

Angeelika Kang, 27. detsember 2007, 10:31
See Itaaliast pärit maiasmoka unistus sisaldab kõikvõimalikku magusat - vahukoort, šokolaadi, pähkleid ja mandleid. Retsepti võib täiendada veel oma maitse järgi, lisades näiteks sukaadi, kuivatatud puuvilju ja muud maitsvat.

Koostisosad
75 g mandlid
75 g metsapähklid
0.5 dl Amaretto liköör (või brändi või rumm)
20 tk keelekese või Savoiardi küpsis
150 g tume šokolaad
2.5 dl vahukoor
2 sl tuhksuhkur
1 sl kakaopulber

Valmistamine
Rösti mandleid ja pähkleid 200°C juures 5 minutit. Siis aseta rätikule ja hõõru, nii et koored eralduksid. Haki mandlid ja pähklid. Kata sügavam vorm või kauss seest kilega. Niisuta küpsiseid likööris ning vooderda nendega vormi põhi ja ääred. Sulata 60 g šokolaadi veevannil. Vahusta koor tuhksuhkruga. Sega hulka mandlid, pähklid ja šokolaaditükid. Jaga segu pooleks ning pane üks pool vormi. Sega sulatatud šokolaad ja kakaopulber ülejäänud vahukoore-pähkliseguga ning tõsta samuti vormi. Lao peale küpsised ja niisuta ülejäänud likööriga. Kata vorm pealt kilega ning aseta kaheteistkümneks tunniks külma. Serveerimiseks kummuta kook vormist välja ja soovi korral kaunista.
Kogus 8 lõiku.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee