Zucotto ehk külm küpsisekook
Koostisosad
75 g mandlid
75 g metsapähklid
0.5 dl Amaretto liköör (või brändi või rumm)
20 tk keelekese või Savoiardi küpsis
150 g tume šokolaad
2.5 dl vahukoor
2 sl tuhksuhkur
1 sl kakaopulber
Valmistamine
Rösti mandleid ja pähkleid 200°C juures 5 minutit. Siis aseta rätikule ja hõõru, nii et koored eralduksid. Haki mandlid ja pähklid. Kata sügavam vorm või kauss seest kilega. Niisuta küpsiseid likööris ning vooderda nendega vormi põhi ja ääred. Sulata 60 g šokolaadi veevannil. Vahusta koor tuhksuhkruga. Sega hulka mandlid, pähklid ja šokolaaditükid. Jaga segu pooleks ning pane üks pool vormi. Sega sulatatud šokolaad ja kakaopulber ülejäänud vahukoore-pähkliseguga ning tõsta samuti vormi. Lao peale küpsised ja niisuta ülejäänud likööriga. Kata vorm pealt kilega ning aseta kaheteistkümneks tunniks külma. Serveerimiseks kummuta kook vormist välja ja soovi korral kaunista.
Kogus 8 lõiku.
Kommentaarid (0)