Šokolaadi-piparmündikookFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
21. november 2008, 14:18

Šokolaadi-piparmündikook

Lummavalt piparmündimaitseline šokolaadikook on nimest ja välimusest hoolimata vähese kalorsusega.

Kogus: kümnele

Koostisosad
TAINAS
1.5 dl kakaopulber
2.5 dl suhkur
5 dl Jahu
2 tl sooda
Sool
2.5 dl vesi
2.5 dl jogurtimajonees (nt Felix)
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
VAHELE
150 g piparmünditäidisega šokolaad (nt After Eight või Fazer Mint)
GLASUUR
6 sl kakaopulber
2 dl suhkur
1 dl Piim
80 g Või
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Küpseta koogipõhjad. Selleks sõelu jahu ning lisa sooda, sool, suhkur ja kakaopulber. Lisa majonees, vanillsuhkur ja vesi ning sega hästi läbi. Jaga tainas kahte võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta ahjus 175°C juures 25 minutit. Keera ahjus kuumus maha, võta põhjad välja ja lase 10 minutit jahtuda. Laota šokolaad (või kommid) ühele põhjale ning tõsta see sooja ahju tagasi. Lase šokolaadil 3-5 minutit sulada ja võta siis ahjust välja. Vajadusel määri šokolaadikiht noaga ühtlaseks, tõsta peale teine põhi ning lase jahtuda. Glasuuri valmistamiseks sega kastrulis kakaopulber, suhkur, piim ja või. Lase segu pidevalt segades keema, siis vähenda kuumust ja kuumuta veel 3 minutit. Võta pliidilt, lase 3 minutit jahtuda ning sega hulka vanillsuhkur. Määri jahtunud koogile. etsept on mõeldud kümnele inimesele.