Põdrapraad roseepiprakastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Ulukiliha retseptid
1. november 2011, 06:30

Põdrapraad roseepiprakastmega

Põdralihapraadi nautida on pea sama mis sügisesest jahihooajast osa saada.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 kg pehme põdraliha
100 g seapekk
100 g (sulatatud) Või
100 g Hapukoor
1 tl Majoraan
1 tl Sool
1 tl Must pipar
MARINAAD
5 dl punane vein
1 dl toiduõli
5 kuni 6 tera Must pipar
3 küünt Küüslauk
KASTE
3 kuni 4 tk šalottsibul
2 sl (praadimiseks) Või
2 sl Rosépipar
2 dl metsloomalihapuljong
2 dl punane vein
0.5 dl sojakaste
2 sl külm või kastmesse

Valmistamine
Kuivata 2-3 päeva marinaadis olnud liha. Sega maitseainetest segu ja sulata või. Torka liha sisse pikkimiseks avad. Piki liha pekiga. Määri maitseaineseguga ja vala üle sulavõiga. Küpseta rooga ahjus 175°C juures, kastes seda pidevalt marinaadiga, kuni liha sisetemperatuur on 70°C. Kastmeks pruunista kastrulis võis hakitud sibul, lisa purustatud roseepipar, puljong ja vein. Keeda 3-5 minutit. Lisa sojakaste ning soovi korral kastmepaksendajat, kuumuta keemiseni. Võta kastrul pliidilt ja sega kastmesse 2 sl külma võid. Valmis kaste vala lahtilõigatud praele.