Lambaliha retseptid
19. detsember 2007, 09:41

Lambapraad IV

Mahlase lambaprae maitset saab kergesti tempida küüslaugu ja maitseürtidega.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg kondita praetükk lamba tagaosast
MAITSESEGU
4 sl mesi
1 kimp (värske, hakitu Koriander
1 sl sojakaste
ühe sidruni mahl
4 hakitud küünt Küüslauk
2 sl õli
0.5 tl Sool
0.5 tl Purustatud pipar

Valmistamine
Sulata mesi, lisa sojakaste, sidrunimahl, küüslauk, sool, pipar ja õli. Määri lambaliha maitseseguga ning marineeri külmikus ööpäev. Võta liha külmikust ja maitsesta soola-pipraga. Liha küpsetamiseks võib kasutada ahjupanni või praekotti. Pista liha eelsoojendatud ahju ja küpseta 140°C juures 40 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 60-65°C. Retsept on mõeldud neljale kuni kuuele inimesele.