Veiseliha retseptid

Klassikaline rostbiif 

Harri Ilves, 18. veebruar 2011, 06:38
Rostbiif II Jaan Heinmaa
Rostbiif on iga köögi uhkus - seda suursugust pidurooga sobib serveerida nii soojalt kui ka külmalt.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg veise paksem laagerdunud välisfilee
2 sl Meresool
2 sl (must pipar) Purustatud pipar

Valmistamine
Puhasta liha liigsest kelmest. Seo nööriga kokku, et lihale kuju anda. Pruunista lihatükk kuumal pannil igast küljest. Hõõru pruunistatud lihale pipart ja soola. Pane liha ahjupannile ning küpseta 200°C juures umbes 20 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 55°C. Veiseliha peab seest olema punane, siis on see kõige maitsvam. Valmis roal lase enne lõikamist "tõmmata". Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee