Kalatoitude retseptid

Lõhefilee tainas 

Harri Ilves, 24. november 2008, 15:24
Lõhefilee tainasFoto: Jaan Heinmaa
Tainasse pakitud kala pakub üllatust ja seda on lihtne serveerida.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg lõhe- või forellifilee
1 kg lehttainas
ühe sidruni mahl
1 kimp Aedtill
1 sl Sool
1 tl Must pipar
1 tk Muna

Valmistamine
Eemalda kalafileelt nahk. Puhasta ja kuivata nahata filee, näpi pintsettidega luud. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Rulli lehttainas lahti ja paiguta filee tainaplaadi ühele poolele. Puista kalale hakitud tilli. Kata teise poole tainaga. Lõika üleliigne tainas ära ja pressi ääred kinni. Kaunista soovi korral tainaribadega. Pintselda lahtiklopitud munaga. Küpseta ahjus 225°C juures 30 minutit. Serveeri tervelt vaagnal koos tartarkastmega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee