Lõunasöögi retseptid

Paks kartulisupp 

Rudolf Visnapuu, 12. veebruar 2009, 11:25
Paks kartulisupp
Supp, mida on lihtne valmistada ja mis on väga toitev - sealt see nimi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
8 tk Kartul
1 tk (punane) Paprika
1 tk köögiviljapuljongikuubik
2 tl (värske hakitud) Petersellilehed
1 kuni 2 tl Sojakaste
praadimiseks õli
Sool
Must pipar

Valmistamine
Koori sibul, küüslauk ja kartul. Puhasta paprika seemnetest. Pane kaks kartulit kõrvale, ülejäänud kuus lõika ribadeks. Lõika paprika ja sibulad ribadeks, küüslauk haki peeneks. Pane kuumale pannile (kuhu on eelnevalt kallatud õli ) praadima sibul, küüslauk, paprika ja kartul. Mõne aja pärast lisa peeneks hakitud petersell. Maitsesta sojakastme ja pipraga. Soola pane ettevaatlikult, kuna sojakaste ise on juba soolane. Kui köögiviljad on kergelt praetud, kalla neile peale puljongikuubikust keedetud puljong. Hauta umbes 20-25 minutit. Umbes 10 minutit enne hautamise lõppu riivi jämeda riiviga supi hulka kaks ülejäänud kartulit. Vajadusel maitsesta veel. Serveeri hakitud peterselliga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.