Lihatoidu retseptid

Värske kartul peekonikuues 

Toidutare, 27. detsember 2007, 12:55
Roog, mis sobib hästi suupisteks koos dipikastmega. Siin on kartulid serveeritud rohelise salatiga. Võid rooga küpsetada ka ahjus.

Kogus: ühele

Koostisosad
10 tk väike värske kartul
5 tk pikk peekoniviil
SALAT
1 tk (värske) Kurk
100 g ( 20 % ) Hapukoor
1 dl (maitsestamata) Jogurt
Sool
Must pipar
3 oksakest (värsket) Tüümian
1 tl või kuivatatud tüümian
5 tk salatileht serveerimiseks

Valmistamine
Pese kartulid korralikult puhtaks, pane potti ja kalla peale kuum vesi. Maitsesta soolaga ning keeda. Jahuta. Keera kartulile ümber peekon ja pane tulisele pannile praadima. Prae igalt küljelt, kuni peekon muutub krõbedaks. Maitsesta pipraga. Salatiks sega kokku hapukoor, maitsestamata jogurt ja väikesteks kuubikuteks tükeldatud kurk ning maitsesta soola, pipra ja tüümianiga. Serveerimisel pane vaagnale rebitud salatilehed, sinna peale kartulid ja kõige peale kurgisalat. Retsept on mõeldud viiele inimesele.