Kalatoitude retseptid

Penne laimi ja lõhega 

Toidutare, 1. detsember 2009, 09:52
Penne laimi ja lõhegaFoto: Jaan Heinmaa
Lõhe võid ka eelmisel päeval kuubikuteks lõigata, laimimarinaadiga üle valada ja külmkappi panna. Samas võid lõhet marineerida ka vaid 15 minuti ajal, mil keedad pastat.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g penne või muu pasta
400 g (värske filee) Lõhe
1 purk (180 g) rohelised kivideta oliivid
oliivõli
MARINAAD
2 tk Laim
Aedtill
Sool
Must pipar

Valmistamine
Puhasta lõhe ja lõika väikesteks kuubikuteks. Pane karpi ning lisa üks imeõhukesteks ratasteks lõigatud laim. Kalla peale teisest laimist pressitud mahl. Maitsesta soola, hakitud tilli ja värskelt jahvatatud pipraga, sega läbi. Keeda pasta rohkes vees pehmeks, kurna ja pane potti tagasi. Sega pasta hulka lõhe, kust on laimitükid välja nopitud ( laimikoor annab muidu roale mõrkja maitse ). Lisa ka oliivõli ja oliivid, kuumuta kaane all kõik koos läbi. Serveeri kohe. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee