Kalatoitude retseptid

Pasta kreveti-koorekastmes 

Toidutare, 12. jaanuar 2009, 07:58
Pasta kreveti-koorekastmes Jaan Heinmaa
Selles pastaroas võid kasutada nii kooritud kui ka koorimata krevette. Viimastega on rohkem tegemist, kuid nad on ka maitsvamad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Tagliatelle või spagetid
1 kg koorimata krevetid
400 g (või kooritud krevetid)
1 küünt Küüslauk
2 sl Oliiviõli
2 dl vahu- või toidukoor
1 potti Basiilik (värske)
1 tl Sool
Cayenne'i pipar

Valmistamine
Koori krevetid, kui need on koorimata. Puhasta küüslauk ja lõika õhukesteks viiludeks, kuumuta kergelt kastruli põhjas õlis. Lisa koor ja tükeldatud basiilik. Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks ja nõruta. Jäta 1 dl keeduvedelikku alles. Kalla kõrvale pandud keeduvesi kastmesse. Kuumuta kastet segades veel minutit-kaks, maitsesta soola ja Cayenne´i pipraga. Viimaks sega hulka nõrutatud krevetid ( ära enam keeda, sest krevetid muutuvad muidu kummiseks ). Serveeri äsjakeedetud pastat koos krevetikastme ja värske salatiga, soovi korral ka rukolaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee