Küpsetised

Šokolaadi-mousseetort 

Toidutare, 21. november 2008, 14:36
Šokolaadi-mousseetortFoto: Jaan Heinmaa
Kahe erineva šokolaadiga tort on kui magustoit - kattekiht koosneb kahest erinevast šokolaadivahust. Selle valmistamiseks on küll vaja veidi aega ja kannatust, kuid tulemus on seda väärt.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
3 tk Muna
1 dl suhkur
1 dl nisujahu
2 sl Kartulijahu
2 sl kakaopulber
IMMUTAMISEKS
1 dl kange kohv
0.5 dl brändi või viski
HELE MOUSSE
2 dl vahukoor
200 g piimašokolaad
2 tk Muna
TUME MOUSSE
2 dl vahukoor
200 g tume šokolaad
2 tk Muna
KAUNISTAMISEKS
sulatatud šokolaadi sisse kastetud kirsid või maasikad või riivitud šokolaad

Valmistamine
Vahusta munad suhkruga. Sega hulka nisu- ja kartulijahu ning kakaopulber. Vala vormi ja küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni põhja tikuga torgates jääb tikk kuivaks. Lase jahtuda, võta vormist välja ja lõika pooleks. Immuta mõlemad pooled kohvi-viskiseguga. Heleda mousse valmistamiseks sulata šokolaad vesivannis ja vahusta ükshaaval hulka munad. Sega vähehaaval hulka vahustatud vahukoor. Pane hetkeks külmkappi. Valmista tume mousse samal viisil ja pane võimalusel samuti hetkeks külmkppi. Tordi kokkupanekul pane pool tordipõhjast lahtikäiva vormi põhja, määri peale pool heledast mousseest ja pool tumedast. Pane peale teine pool ja toimi samamoodi. Tõmba suurema noaga pealt siledaks ning pane vähemalt neljaks tunniks külma. Kaunista vahetult enne serveerimist. Retsept on mõeldud kümnele inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee