Nädala kook

Prantsuse šokolaaditort 

Toidutare, 2. aprill 2008, 08:28
Ohtralt šokolaadi ja pähkleid sisaldavat torti võid serveerida vanillsuhkruga maitsestatud vahukoore või créme fraiche´iga.

Kogus: kümnele

Koostisosad
150 g Või
200 g tume šokolaad
1 sl lahustuva kohvi pulber
3 muna Muna
2 dl suhkur
100 g kreeka ( või metsa ) pähklid
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 dl nisujahu
GLASUUR
1 dl vahukoor
100 g tume šokolaad
KAUNISTAMISEKS
sulatatud valge šokolaadi sisse kastetud maasikad või kreeka pähklid
*serveerimiseks
2 dl vahukoor või créme fraiche
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga. Sulata kastrulis või, lisa tükeldatud šokolaad ning sulata pidevalt segades. Sega hulka lahustuva kohvi pulber. Vahusta munad suhkruga, lisa šokolaadi-võisegu, tükeldatud pähklid, vanillsuhkur ja jahu. Sega ja vala vormi. Küpseta ahjus 200°C juures 30-35 minutit. Keskelt võib tort jääda veidi pehme. Võta vormist ja lase jahtuda. Glasuuriks kuumuta koor, lisa tükeldatud šokolaad ning sulata pidevalt segades madalal kuumusel. Lase veidi jahtuda ja vala koogile. Soovi korral joonista kahvliga peale muster ja kaunista tort. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee