Küpsetised

Šokolaadi-mandlikook 

Toidutare, 21. november 2008, 14:41
Šokolaadi-mandlikook Jaan Heinmaa
Rohkelt mandleid ja šokolaadi sisaldavas koogis ei ole grammigi jahu. Naudi väikeste tükkidena tassi kohvi kõrvale.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
225 g (toasoe) Või
1.5 dl suhkur
0.5 dl suhkur
1 dl Fariinsuhkur
4 tk Muna
200 g mandlid
175 g tume šokolaad
KAUNISTAMISEKS
25 g šokolaadilaastud
või tuhksuhkur
või lilled

Valmistamine
Kata 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri küljed võiga. Vahusta toasoe või 1,5 dl suhkru ja fariinsuhkruga vahule. Eralda munavalged kollastest. Sega munakollased ükshaaval võivahu hulka. Munavalged pane eraldi kaussi. Purusta mandlid ja haki šokolaad suure noaga tükkideks. Lisa mandlid ning šokolaad munavahule. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa 0,5 dl suhkrut ja vahusta veel. Sega taina hulka esmalt pool munavalgevahust ning seejärel ka teine pool. Vala tainas vormi ja küpseta ahjus 150°C juures 50-60 minutit. Lase jahtuda. Serveerides puista üle tuhksukruga või kaunista värskete maasikate või lilleõitega või köögiviljanoaga tõmmatud šokolaadirullikestega. Retsept on mõeldud kümnele inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee