Küpsetised

Šokolaadi-tarretisetort 

Toidutare, 21. november 2008, 14:38
Šokolaadi-tarretisetortFoto: Jaan Heinmaa
Pilkupüüdev tort oma imeõhukese põhja ja kohvimaitselise šokolaaditarretisega on paljude lemmik.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
TAINAS
2 tk Muna
0.75 dl suhkur
0.75 dl Kartulijahu
1 sl kakaopulber
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
1 dl kange kohv
350 g tume šokolaad
20 g Želatiin
4 dl vahukoor
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 sl konjak või brändi
kaunistamiseks pähklid

Valmistamine
Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kartulijahu, kakao- ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka. Vooderda pool küpsetusplaadist küpsetuspaberiga ja kalla sinna tainas. Küpseta ahjus 225°C juures 5 minutit. Lõika koogipõhjast tordile pikliku keeksivormi jaoks põhi ja kaas. Pane tordipõhi keeksivormi põhja. Sulata tükeldatud šokolaad kuumaveevannis koos kohviga. Sega želatiinipulber veega ning paisuta 5 minutit. Sulata kuumaveevannis ja jahuta veidi. Vahusta vahukoor ja lisa vanillsuhkur. Sega jahtunud šokolaad ja želatiinisegu vahukoore hulka, maitsesta soovi korral konjakiga ning kalla vormi. Aseta peale tordikaas ja hoia torti külmkapis järgmise päevani. Kasta vorm korraks kuuma vette ja kummuta serveerimisalusele. Kaunista pähklitega. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.