Aprikoosi-kakaorullFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
21. november 2008, 14:43

Aprikoosi-kakaorull

Valge šokolaadi ja toorjuustukreemi ning aprikoositäidisega kakaorull vajab külmkapis maitsestumiseks vähemalt viis tundi kuni üleöö.

Koostisosad
PÕHI
4 tk Muna
1.5 dl suhkur
1 dl Kartulijahu
1 sl nisujahu
2 sl kakaopulber
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
2 dl vahukoor
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl aprikoosikeedis
2 tl (+ vesi-2 sl) Želatiin
IMMUTAMISEKS
0.5 dl kange must kohv
1 sl brändi või rumm
PEALE
100 g valge šokolaad
250 g (maitsestamata, nt Toorjuust
2 dl vahukoor
KAUNISTAMISEKS
1 tl kakaopulber

Valmistamine
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kartuli- ja nisujahu, kakao- ja küpsetuspulber. Sõelu munavahu hulka ning sega ühtlaseks tainaks. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta ahjus 225°C juures umbes 7 minutit. Kummuta põhi teisele küpsetuspaberile, kuhu on puistatud suhkrut. Niisuta jahtunud põhi kohvi-brändi seguga. Sega želatiinipulber veega ja paisuta 5 minutit. Sulata kuumaveevannis ning jahuta veidi. Vahusta vahukoor ja sega juurde vanillsuhkur ning aprikoosikeedis. Lisa želatiinisegu ja sega ühtlaseks. Määri segu põhjale ja keera rulli. Hoia rulli külmkapis kilega kaetult kuni serveerimiseni. Valmista kate. Sulata šokolaad kuumaveevannis. Vahusta vahukoor. Sega omavahel toorjuust ja šokolaad. Lisa õrnalt vahukoor. Kata rull seguga ning puista peale kakaopulbrit. Antud rullist saab umbes 8 lõiku.