Kalatoitude retseptid

Tarretatud kodujuustutort kuumsuitsulõhega 

Toidutare, 5. august 2008, 09:16
Tarretatud kodujuustutort kuumsuitsulõhega Jaan Heinmaa
Kuumsuitsulõhe ja kodujuustuga soolane tort ei jäta külmaks ühtki lauasistujat. Kaunista külmsuitsulõhest keeratud rooside, kalamarja või lihtsalt hakitud murulauguga.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
PÕHI
150 g näkileib
75 g või või margariin
TÄIDIS
4 tl Želatiin
1 dl vesi
200 g kuumsuitsulõhe
1 dl (hakitud) Aedtill
1 tl Sidrunipipar
400 g Kodujuust
200 g tilli-murulaugumaitseline toorjuust
2 dl vahukoor
KAUNISTAMISEKS
Aedtill
Murulauk
külmsuitsulõhe või kalamari

Valmistamine
Purusta näkileivad köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Kata ümmarguse 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberi või toidukilega. Suru näkileivasegu vormi põhja ja aseta külma. Täidiseks leota želatiini külmas vees 5 minutit, lahusta kuumutades ning pidevalt segades keemiseni ( ära keeda! ) ja lase pisut jahtuda. Tükelda lõhe. Vahusta toasoe toorjuust. Sega hulka tükeldatud lõhe, till ja kodujuust. Maitsesta ning lisa kõige lõpuks vahustatud koor. Nirista hulka želatiin, sega kiirelt ja vala täidis põhjale. Kata fooliumiga ning pane järgmise päevani külma. Enne serveerimist võta vormist välja ja kaunista. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee