Lihatoidu retseptid

Hakkliha-riisihautis 

Toidutare, 3. november 2008, 08:46
Kiirelt ja kergelt valmiv õhtusöök argiõhtuks kogu perele. Soovi korral maitsesta rooga teravamaitseliste salsade või põnevate maitsesegudega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 sl õli
175 g Riis
1 tk Sibul
1 kuni 2 küünt Küüslauk
1 tk Roheline paprika
500 g Segahakkliha
1 purk (340 g) konservmais
1 dl Tomatikaste
1.5 dl Ketšup või salsa
3.5 dl vesi
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
meelepärased värsked ürdid (pune,tüümian,petersell)

Valmistamine
Kuumuta potis õli. Lisa riis, hakitud sibul, küüslauk ja paprika ning hauta 5 minutit. Lisa hakkliha ja pruunista 5-6 minutit. Siis lisa mais, tomatikaste, ketšup ja vesi. Vähenda pliidi kuumust, kata pott kaanega ning hauta 20 minutit, kuni riis on pehme. Vahepeal sega rooga ja kalla vajadusel juurde vett. Maitsesta soola, pipra ja hakitud värskete ürtidega. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee