Lihatoidu retseptid

Pikkpoiss suitsupeekoniga 

Maire Suitsu, 12. mai 2011, 07:17
Peekoni-hakklihavormi võid serveerida soojalt koos keedetud kartulitega või jahtunult leivakattena.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g viilutatud suitsupeekon
1 tk Sibul
350 g Hakkliha
2 küünt Küüslauk
1 tl Tüümian
0.5 tl Must pipar
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
0.25 tl (jahvatatud) Nelk
0.5 tl Sool
1 sl Konjak
1 tk Muna
1 dl vahukoor
KAUNISTAMISEKS
Tüümian

Valmistamine
Lao ilma kamarata suitsupeekoniviilud põiki üle pikliku keeksivormi põhja. Haki sibul ja järelejäänud peekon ning prae mõni minut pannil. Peenesta peekoni-sibulasegu ja hakkliha köögikombaini noateraga. Lisa purustatud küüslauguküüned, maitseained, konjak, muna ja koor. Sega ühtlaseks massiks, vala vormi ning tõsta peekoniotsad peale. Kata vorm fooliumiga ja küpseta ahjus 175°C juures 1 tund. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.