Vene köök

Kaardiväekotletid 

Toidutare, 6. aprill 2009, 06:56
Kaardiväekotlettide retsept pärineb vene köögist. Ohtra sibulaga maitsestatud puhtast hakklihast kotletid maitsevad hästi, huvitava nüansi lisab tüümian.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
700 g Hakkliha
3 tk Sibul
Või
2 tk Muna
2 sl külm või
1 tl (kuivatatud) Tüümian
Sool
Must pipar
1 kuni 2 sl Riivsai
praadimiseks õli

Valmistamine
Pruunista hakitud sibulaid kergelt võis ja hauta pehmeks. Vala sibulad kaussi ning lisa hakkliha, väikeste tükkidena või, munad ja maitseained. Sega ning maitsesta vajadusel veel soola-pipraga. Vormi 12 suurt, peopessa mahtuvat lihapalli ja vajuta lamedaks. Võimalusel pane tunniks külma. Paneeri kotlette riivsaias ja küpseta pannil kuumas õlis mõlemalt poolt 3 minutit või kuni kotletid on ka seest küpsed.Kogustest valmib 12 tk.