Taimetoidu retseptid
1. detsember 2006, 01:24

Porru-brõnsavorm

Ahjus küpsetatud porru-brõnsavormi serveeri hapukoore ja rohelise salatiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
6 vart Porrulauk
3 sl maisitang
0.75 klaasi Piim
1.5 klaasi (riivitud) Brõnsa
1 tk Muna
1 sl Või
Sool
Must pipar
1 sl (hakitud,värske) Aedtill
1 sl (hakitud,värske) Petersellilehed
0.5 klaasi Hapukoor
4 tk roheline salatileht

Valmistamine
Üleloputatud porruvarred tükelda, keeda 2-3 minutit soolakas vees ja jäta sõelale nõrguma. Pane või, porru, poolpehmeks keedetud maisitangud, piim, sool ja jahvatatud must pipar haudepotti. Kata kaanega ning hauta aeg-ajalt segades nõrgal tulel poolvalmis. Sega porru-maisitangusegu riivitud brõnsa ja lahtiklopitud munaga, tõsta määritud ahjupannile, silu ühtlaseks, määri hapukoorega, piserda sulavõiga ja lase ahjus 20-25 minutit küpseda. Lõika ahjust väljavõetud vorm lahti, kalla peale hapukoort ja kaunista roheliste salatilehtedega.